VESTI

Okrugli sto Izazovi migracija u Pčinjskom okrugu

Okrugli sto "Izazovi migracija u Pčinjskom okrugu"

06 April 2011, Vranje

U organizaciji NVO NEXUS i NVO Grupa 484 iz Beograda, 6. aprila 2011. u Velikoj sali Skupštine grada u Vranju održan je okrugli sto „Izazovi migracija u Pčinjskom okrugu - Sprečavanje neželjenih migracija posle ukidanja viznog režima i integracije povratnika po osnovu sporazuma o readmisiji“.

PBILD će finansirati NEXUS-ov predlog projekta

PBILD će finansirati NEXUS-ov predlog projekta

30 March 2011, Vranje

Programski Upravni Odbor PBILD programa je 29.03.2011. godine odobrio predloge projekata koji će biti finansirani  iz sredstava PBILD bespovratne pomoći  za  projekte iz oblasti rodne ravnopravnosti i manjinskih prava.  Jedan od odobrenih predloga projekata je i predlog NVO NEXUS pod nazivom “1,2,3”.

Press konferencije u sklopu akcije „Savetovalište za mlade“

Press konferencije u sklopu akcije „Savetovalište za mlade“

30 March 2011, Bujanovac

U sklopu akcije omladinskih zdravstvenih posrednika koja se sprovodi na projektu CARE “Pristup zdravstvenim uslugama koje tretiraju polno i reproduktivno zdravlje za žene i mlade, raseljene i Rome u južnoj Srbiji” čiji je cilj oživljavanje rada Savetovališta za mlade u Bujanovcu 30. marta 2011. u Domu zdravlja u Bujanovcu organizovana je press konferencija na kojoj su predstavljeni dosadašnje i buduće isplanirane aktivnosti.