VESTI

INFO SESIJE za neformalne grupe!

INFO SESIJE za neformalne grupe!

14 February 2024, Pčinjski, Jablanički, Pirotski okrug

Neformalne grupe u Srbiji imaju priliku da se prijave za podršku putem programa "Program podrške neformalnim grupama". Ovaj poziv predstavlja deo projekta "EU Resurs centar za civilno društvo u Srbiji", vođen od strane Beogradske otvorene škole, sa ciljem osnaživanja procesa pristupanja Srbije Evropskoj uniji kroz podršku civilnom društvu i aktivno učešće van sistema javne uprave.

РАСПИСУЈЕМО ПРОГРАМ ПОДРШКЕ НЕФОРМАЛНИМ ГРУПАМА!

Raspisujemo program podrške neformalnim grupama!

07 February 2024, Pčinjski, Jablanički, Pirotski okrug

Ukoliko ste grupa pojedinaca, okupljena oko rešavanja nekog problema u zajednici, koja broji najmanje tri osobe, koje su državljani Srbije i ukoliko je makar jedna osoba među vama punoletna, možete se prijaviti na Program podrške neformalnim grupama! Mi ćemo vas podržati, finansijski i mentorski, pri rešavanju konkretnog problema u vašoj zajednici.

Održan Kamp za devojčice o rodnoj ravnopravnosti, javnom zagovaranju i izradi dokumentarnog filma

Održan Kamp za devojčice o rodnoj ravnopravnosti, javnom zagovaranju i izradi dokumentarnog filma

23 January 2024, Vranje, Srbija

U okviru projekta ONA MOŽE. u period od 15. do 19. janura 2024.godine, održan je petodnevni kamp za 12 devojčica iz Vranja, odabranih na javnom pozivu. Devojčice su imale priliku da prođu kroz ciklus radionica o rodnoj ravnopravnosti i javnom zagovaranju te o osnovama pisanja filmskog scenarija, produkcije, režije, kamere, snimanja i dizajna zvuka, montaže a u cilju izrade dokumentarnih filmova.