VESTI

Održan trening za upotrebu teatra u edukaciji

11 February 2014, Prolom Banja
Održan trening za upotrebu teatra u edukacijiOdržan trening za upotrebu teatra u edukacijiOdržan trening za upotrebu teatra u edukacijiOdržan trening za upotrebu teatra u edukacijiOdržan trening za upotrebu teatra u edukaciji
1/5

U okviru projekta RECI NE sproveden je petodnevni trening za upotrebu teatra u edukaciji i razvijen scenario za predstavu KLARA. Predstava je inspirisana ispovestima žrtava trgovine ljudima i autorsko je delo maldih Roma/kinja i Srba/kinja iz Bujanovca, Vranja i Vranjske Banje.

Kancelarija za ljudska i manjinska prava Republike Srbije od januara 2014. godine podržava projekat RECI NE koji realizuju UG NEXUS-Vranje i UG Romski kulturni centar Vranjska Banja. Projekat se realizuje u okviru programa ''Borba protiv diskriminacije i unapređenje položaja osetljivih kategorija stanovništva'' i ima za cilj podizanje svesti mladih i potencijalnih migranata o posledicama i opasnostima trgovine ljudima i podsticanje odgovarajućih preventivnih aktivnosti i ponašanja u Pčinjskom okrugu.