VESTI

INFO SESIJE za neformalne grupe!

14 February 2024, Pčinjski, Jablanički, Pirotski okrug
INFO SESIJE za neformalne grupe!
1/1

Neformalne grupe u Srbiji imaju priliku da se prijave za podršku putem programa "Program podrške neformalnim grupama". Ovaj poziv predstavlja deo projekta "EU Resurs centar za civilno društvo u Srbiji", vođen od strane Beogradske otvorene škole, sa ciljem osnaživanja procesa pristupanja Srbije Evropskoj uniji kroz podršku civilnom društvu i aktivno učešće van sistema javne uprave.Za neformalne grupe iz južne i istočne Srbije (okruzi: Borski, Zaječarski, Pomoravski, Braničevski, Pirotski, Jablanički, Pčinjski, Nišavski, Toplički, Rasinski) prijave možete izvršiti preko REURC ENECA i njihovih posredničkih organizacija TOC, Nexus Vranje i Proaktiv. Program pruža finansijsku i mentorsku podršku grupama koje žele rešavati konkretne probleme u svojim zajednicama.

Program omogućava grupama pojedinaca, koje broje najmanje tri člana i koje su državljani Srbije, da se prijave sa projektima usmerenim ka rešavanju lokalnih izazova. Neformalne grupe ne moraju biti registrovane kao udruženja građana i ne zahtevaju prethodno iskustvo.

Aktivnosti koje se podržavaju u okviru ovog programa uključuju kampanje za podizanje svesti, uređenje javnih prostora ili angažovanje zajednice kroz različite formate poput peticija, tribina i uličnih akcija.

Grupama je na raspolaganju finansijska podrška do 235.000,00 RSD, a podršku će pružati posredničke organizacije EU Resurs centra kroz programski i finansijski segment. Projekti će se realizovati u periodu od tri do pet meseci, od 1. maja do 30. septembra 2024. godine.

KAKO SE PRIJAVITI?

Neformalne grupe mogu dostaviti svoje prijave elektronskim putem do 6. marta 2024. godine. Prijave trebaju sadržavati popunjen prijavni formular, predlog budžeta projekta i izjavu neformalne grupe. Sve neophodne obrasce za preuzimanje možete pronaći OVDE.

INFO SESIJE PROGRAMA PODRŠKE

Posredničke organizacije REURC ENECA poput TOC, Nexus Vranje i Proaktiv će održati info sesije tokom februara kako bi pružile dodatne informacije o pozivu.

Nexus Vranje posrednička organizacija za južnu I ističnu Srbiju  vas poziva na info sesije  u 3 grada:

 

-  Leskovac, 19.02.2024. u 12h, Centar za stručno usavršavanje, Leskovačkog odreda 6

-  Pirot, 21.02.2024. u 12h, Dobrosusedski klub, Kozaračka 96b

-  Vranje, 23.02.2024. u 11h, Američki kutak, Lole Ribara bb 

 

Sve dodatne informacije o ovom pozivu mogu se pronaći u Smernicama za učešće u Programu podrške neformalnim grupama OVDE.