VESTI

Održana premijera edukativne predstave“Komarac, kobre i još po nešto…“

19 May 2014, Vranje
Održana premijera edukativne predstave“Komarac, kobre i još po nešto…“Održana premijera edukativne predstave“Komarac, kobre i još po nešto…“Održana premijera edukativne predstave“Komarac, kobre i još po nešto…“Održana premijera edukativne predstave“Komarac, kobre i još po nešto…“Održana premijera edukativne predstave“Komarac, kobre i još po nešto…“
1/5

Povodom obeležavanja Dana sećanja na preminule od side, premijerno je izvedena predstava “Komarac, kobre i još po nešto…“. Predstava obrađuje probleme mladih u oblasti polnog i reproduktivnog zdravlja i produkt je rada 12 mladih iz Vranja, Vranjske Banje i Bujanovca. Događaju se pridružio tim Zavoda za javno zdravlje Vranje koji je promovisao temu i delio edukativne materijale.

Predstava je nastala u okviru projekta Kampanja o reproduktivnom zdravlju koji Nexus realizuje od maja 2012 uz finansijsku podršku Fondacije Caritas Luksemburg.

U sklopu projekta organizovane su brojne aktivnosti kao što su obuke aktivista, treninzi, akcije u zajednici, edukativne predstave, okrugli stolovi, sastanci sa medijima.  Projektnim aktivnostima je do sada obuhvaćeno više hiljada žena i mladih.