VESTI

Press konferencije u sklopu akcije „Savetovalište za mlade“

30 March 2011, Bujanovac
Press konferencije u sklopu akcije „Savetovalište za mlade“
1/1

U sklopu akcije omladinskih zdravstvenih posrednika koja se sprovodi na projektu CARE “Pristup zdravstvenim uslugama koje tretiraju polno i reproduktivno zdravlje za žene i mlade, raseljene i Rome u južnoj Srbiji” čiji je cilj oživljavanje rada Savetovališta za mlade u Bujanovcu 30. marta 2011. u Domu zdravlja u Bujanovcu organizovana je press konferencija na kojoj su predstavljeni dosadašnje i buduće isplanirane aktivnosti.

Na konferenciji su govorili dr Burhan Halili,direktor Doma zdravlja,  dr Bajaram Hasani, koordinator Savetovališta i omladinske zdravstvene posrednice Aleksandra Abrašević, Ivana Jović i Kaja Raimović.

Na konferenciji su najavljeni planovi vezani za opremanje Savetovališa, formiranje i edukaciju tima koji će u njemu raditi. Inače, Savetovalište za mlade u Bujanovcu osnovano još 2002.godine, ali je usled nedostatka sredstava njegov rad minimiziran.

Nakon tri godine rada sa mladima u Bujanovcu, omladinski zdravstveni posrednici (OZP) su na osnovu njihovih potreba pokrenuli akciju „Savetovalište za mlade“. Osnovni cilj je da se u saradji sa školama, medijskim kućama, domom zdravlja i drugim nevladinim organizacijama u Bujanovcu oživi rad Savetovališta i da se sadržajima koje OZP i druge zainteresovane strane na lokalu nude upotpuni njegov rad.

Do sada su  u okviru akcije sprovedene sledeće aktivnosti: Istraživanje potreba mladih za Savetovalištem, snimanje dva dokumentarna zapisa, studijska poseta Savetovalištu za mlade u Leskovcu, supervizorska sesija za tim Savetovališta pod vođstvom Ivane Stanković, psihologinje, radni sastanci.

U Akciju su se uključili osim Doma zdravlja kao glavnog partnera i Crveni krst; NVO AWO  Bremerhaven; ZZJZ; Kancelarija za mlade Bujanovac; NVO Civilni resurs centar; srednje škole „Sveti Sava“ i „Sezai Suroi“.