VESTI

Svečano otvoren projekat “1,2,3”

31 August 2011, Bujanovac
Svečano otvoren projekat “1,2,3”Svečano otvoren projekat “1,2,3”Svečano otvoren projekat “1,2,3”
1/3

U utorak 31. Avgusta sa početkom u 10.30h svečano je obeležen početak realizacije projekta “1,2,3”  koji će raditi na promociji rodno osvešćenog i rodno senzitivnog pristupa u multi-kulturalnom okruženju kroz podsticanje među-etničke komunikacije mladih. Projekat se finansira sredstvima zajedničkog programa Ujedinjenih nacija “Održanje mira i inkluzivni lokalni razvoj” PBILD za jug Srbije.

Svečanost je otvorila Milena Dimitrijević, menadžerka projekta, prigodnom prezentacijom dosadašnjeg rada organizacije i predstavljanjem ciljeva, zadataka i aktivnosti projekta.

Događaj su uveličali predstavnici lokalnih zainteresovanih strana iz Bujanovca, Vranja i Preševa, opština u kojima će se aktivnosti i sprovoditi narednih šest meseci, kao i predstavnici PBILD kancelarije za jug Srbije a medijski ga propratila Radio televizija Bujanovac.

Učesnici su imali prilike da se upoznaju sa aktivnostima koje će se sprovoditi narednih šest meseci a kojima želimo da utičemo na opšte povećenje stepena tolerancije, na izgradnju odnosa mira i suživota na ovim prostorima među mladim pripadnicima različitih nacionalnosti i veroispovesti, na smanjenje broja konflinktnih situacija i rodno zasnovanog nasilja, osnaživanje učešća devojaka u javnim događanjima... Istovremeno, projekat računa na to da sama zajednica uvidi značaj preventivnih programa ove vrste te da preuzme brigu oko održivosti projekta.