VESTI

Održana obuka za stručnjake i stručnjakinje i vršnjačke edukatore/ke za rad savetovališta za mlade u Bujanovcu.

16 May 2011, Hotel Regent Club u Nišu
Održana obuka za stručnjake i stručnjakinje i vršnjačke edukatore/ke za rad savetovališta za mlade u Bujanovcu.  Održana obuka za stručnjake i stručnjakinje i vršnjačke edukatore/ke za rad savetovališta za mlade u Bujanovcu.  Održana obuka za stručnjake i stručnjakinje i vršnjačke edukatore/ke za rad savetovališta za mlade u Bujanovcu.  Održana obuka za stručnjake i stručnjakinje i vršnjačke edukatore/ke za rad savetovališta za mlade u Bujanovcu.  Održana obuka za stručnjake i stručnjakinje i vršnjačke edukatore/ke za rad savetovališta za mlade u Bujanovcu.  Održana obuka za stručnjake i stručnjakinje i vršnjačke edukatore/ke za rad savetovališta za mlade u Bujanovcu.  Održana obuka za stručnjake i stručnjakinje i vršnjačke edukatore/ke za rad savetovališta za mlade u Bujanovcu.
1/7

U sklopu akcije omladinskih zdravstvenih posrednika koja je sprovedena na projektu CARE “Pristup zdravstvenim uslugama koje tretiraju polno i reproduktivno zdravlje za žene i mlade, raseljene i Rome u južnoj Srbiji” čiji je cilj oživljavanje rada Savetovališta za mlade u Bujanovcu  u periodu od 12. do 15.  maja 2011. u Hotelu Regent Club u Nišu održana je „Obuka za stručnjake i stručnjakinje i vršnjačke edukatore/ke za rad savetovališta za mlade u Bujanovcu“. Obukom je obuhvaćeno 20 učesnika/ca - stručnjaka i stručnjakinja iz doma zdravlja, osnovnih i srednjih škola, NVO i učenika.

Sertifikovanu obuku je vodio stručni tim iz doma zdravlja Leskovac koji ima dugogodišnje iskustvo u radu Savetovališta za mlade na čelu sa psihologinjom Ivanom Stanković, koordinatorkom Savetovališta za mlade u Leskovcu.

Radionice su imale  za cilj da stručnjake/stručnjakinje i vršnjačke edukatore/ke uvedu u teme koje su od značaja za polno i reproduktivno zdravlje mladih, razviju veštine radioničarskog rada i vršnjačke obuke, uvedu u načine i veštine organizovanja, promovisanja rada i vrednosti  Savetovališta za mlade, održivosti i umrežavanja sa svim akterima od značaja za mlade i rad samog Savetovališta u smislu poboljšanja/unapređenja pristupa ciljne populacije zdravstvenim uslugama za polno i reproduktivno zdravlje.

Kao što je jedna od učesnica izjavila „oni su nam dali noge na nama je sada da hodamo...“, ova aktivnost predstavlja bazu za izgradnju dobrog servisa za mlade u jednoj ovako multietničkoj sredini. Dalji koraci su prepušteni samim polaznicima i institucijama iz kojih dolaze a pokretači inicijatve i dalje nude svoju nesebičnu saradnju.