VESTI

Javna diskusija VREDNO JE! u Vranju

08 May 2023, Vranje, Srbija
Javna diskusija VREDNO JE! u VranjuJavna diskusija VREDNO JE! u VranjuJavna diskusija VREDNO JE! u Vranju
1/3

Nakon Pirota, Bora i Knjaževca, NEXUS-Vranje je 8.maja 2023.godine u sali Načelstva u Vranju organizovao Javnu diskusiju na temu “Stvaranje uslova za ravnopravnu, socio-ekonomsku integraciju ugroženih građana i građanki i poboljšanje opštih ekonomskih uslova života na jugu i istoku Republike Srbije”.

Diskusija je imala za cilj da generiše iskustva i preporuke zainteresovanih strana i donosioca odluka o tome kako poboljšati integraciju povratnika u lokalne zajednice (obrazovanje, socijalna i zdravstvena zaštita, zapošljavanje, pristup drugim pravima) i koja će biti predstavljena na Regionalnoj konferenciji u Beogradu, 6-7. juna 2023.

U diskusiji su učestvovali predstvanici/e Gradskog veća, Centra za socijalni rad, KIRS-a, KLER-a, Kancelarije za mlade, predškolske ustanove, OŠ Vuk Karadžić Vranje, OŠ Branko Radičević Bujanovac, Ekonomske i Medicinske škole, Doma zdravlja, prosvetne inspekcije, medija i civilnog sektora.

Diskusiju moderirala Biljana Maletin.

Nakon Vranja diskusije će se održati u Leskovcu i Nišu.

Javne diskusije se organizuju u okviru projekta „Nove ekonomske mogućnosti za povratnike i vulnerabilne kategorije građana u južnoj i istočnoj Srbiji “, koji finansiraju Bundesministerium für wirtschaftliche Zusammenarbeit und Entwicklung (BMZ) - Savezno ministarstvo za ekonomsku saradnju i razvoj Nemačke i CARE Nemačka, a partnerski realizuju Care International Balkan, NEXUS – Vranje i ENECA iz Niša.