VESTI

Rodni odnosi i prevencija nasilja – Trening za trenere

23 October 2017, Vranje, Divljana
Rodni odnosi i prevencija nasilja – Trening za trenereRodni odnosi i prevencija nasilja – Trening za trenereRodni odnosi i prevencija nasilja – Trening za trenereRodni odnosi i prevencija nasilja – Trening za trenereRodni odnosi i prevencija nasilja – Trening za trenereRodni odnosi i prevencija nasilja – Trening za trenere
1/6

U okviru projekta ”Inicijativa dobrodošlice za migrante”, koji realizuje NEXUS – Vranje u partnerstvu sa CARE International i Centrom E8 uz podršku ADH, održan je trening za trenere.

Petodnevni trening (18-22.10.2017) sastojao se od edukativnih radionica koje se bave temama prevencije nasilja i specifično rodno zasnovanog nasilja, rodne ravnopravnosti i zdravih stilova života, kojima se utiče na pozitivne promene stavova i ponašanja. Takođe, jačaju se kapaciteti učesnika za podsticanje aktivizma i volonterizma mladih u zajednici - osmišljavanje, organizovanje i realizacija javnih akcija sa ciljem promovisanja vrednosti nenasilja, zdravih stilova života i rodne ravnopravnosti. Učesnici/e treninga su ovom prilikom obučeni za rad sa mladim migrantima, o navedenim temama.
Ovakvi treninzi predstavljaju interaktivne obuke uz korišćenje metoda neformalnog obrazovanja i vršnjačke edukacije, sa akcentom na aktivnom učešću i davanju prostora učesnicima/ama za deljenje svojih znanja i iskustava.