PROJEKTI

Učenje kroz rad

Učenje kroz rad
1/1

Finansira: Evropska unija u okviru Programa susedske sardnje Bugarska Srbija 2006

U periodu oktobar 2009 – oktobar 2010. godine Opština Surdulica je u saradnji sa partnerima Lokalna inicijativa Grupa Trn/Bugarska, NVO Nexus iz Vranja i poljoprivrednom školom Josif Pančić iz Surdulice implementirala projekat LEARNING BY DOING/ UČENJE KROZ RAD.

U okviru projekta realizovano je pet višednevnih obuka iz Upravljanja projektnim ciklusom, studijske posete na temu IPA Program prekogranične sardnje Bugarska Srbija u Srbiji i Bugarskoj.

Cilj projekta je jačanje kapaciteta zaposlenih u opštinskoj administraciji, javnim preduzećima, obrazovno – kulturnim ustanovama, zdravstvenim i socijalnim institucijama, Turističkim organizacijama i nevladinim organizacijama u pograničnim opštinama Surdulica i Trn, kroz stvaranje partnerstva i osposobljavanje za efektivnu pripremu i implementaciju zajedničkih projekata u okviru IPA susedska saradnja/ IPA CBC BG-SR/.

Na kraju implementacije projekta 10 institucija i organizacija iz Surdulice i Trna je ostvarilo partnerstva i pripremilo 5 zajedničkih projekata. Zajednički projekti su namenjeni za apliciranje u okviru drugog poziva IPA CBC BG SR.

Produkt projekta je i dvojezični Priručnik za upravljanje projektnim ciklusom koji je izradio trenerski tim.

Dokumenti