PROJEKTI

Program podrške u edukaciji školskoj deci u Bujanovcu

Program podrške u edukaciji školskoj deci u Bujanovcu
1/1

Finansira: Evropska Unija preko EAR u okviru Programa susedske sardnje Bugarska Srbija 2004

Projekat je implementiran u period od februara 2007. do februara 2008 godine. Projekat je implementiran u partnerstvu sa ANPO LOM iz Loma u Bugarskoj i u saradnji sa osnovnom školom “Branko Radičević” i Centrom za socijalni rad u Bujanovcu.

Projekat je imao za cilj da podrži i podigne edukativni nivo dece srpske i romske nacionalnosti, pripadnika vulnerabilnih grupa u Bujanovcu. Konkretnije, projektom je kreiran program podrške školskoj deci uzrasta od sedam do četrnaest godina, kojim se na efektivan i kreativan način strukturisalo njihovo slobodno vreme. Pružena im je dodatna podrška u učenju osnovnih koncepata, izradi domaćih zadataka i ostalih programskih sadržaja.

Ovaj program je uticao na smanjenje predrasude među učesnicima i na taj način poboljšao njihovu društvenu integraciju. Specifičnost ovog projekta je nastojanje da se obezbedi odgovarajuća, održiva edukacija za decu, što je doprinelo njihovoj integraciji i harmonizaciji  u širu zajednicu. 

U okviru projekta, osim rada sa decom, radilo se i sa njihovim roditeljima i nastavnicima. Takođe su realizovane studijske posete ANPO LOM-u, edukativni letnji mini kampovi kao i trojezične brošure i publikacije o projektu.