PROJEKTI

Koalicija za monitoring inkluzivnog obrazovanja

Koalicija za monitoring inkluzivnog obrazovanjaKoalicija za monitoring inkluzivnog obrazovanjaKoalicija za monitoring inkluzivnog obrazovanja
1/3

U Nišu, Beogradu, Užicu i Vranju sprovodi se projekat Koalicija za monitoring inkluzivnog obrazovanja. Ciljna grupa projekta su organizacije civilnog drustva, roditelji, deca i mladi, škole, nezavisna tela za ravnopravnost, nadležna ministarstva. Aktivnosti koje će se sprovoditi u narednih šest meseci su: Formiranje Koalicije za praćenje inkluzivnog obrazovanja; trening o zaštiti prava dece na obrazovanje; fokus grupe sa roditeljima; sastanci sa opštinskim savetima roditelja; sastanak predstavnika/ca Koalicije sa Poverenicom za ravnopravnost; informisanje roditelja o načinu prepoznavanja diskriminatornog ponašanja.

Projektom će biti obuhvaćeno 60 roditelja učesnika fokus grupa, 300 roditelja dece iz marginalizovanih grupa, 12 članova Koalicije za monitoring inkluzivnog obrazovanja, 200 članova opštinskih saveta roditelja, 20 osnovnih i srednjih škola u Nišu, Beogradu, Užicu i Vranju.

Projekat sprovode Otvoreni Klub iz Niša, UG RODITELJ iz Zemuna, Užički centar za prava deteta iz Užica i Udruženje građana NEXUS-Vranje iz Vranja a finansijski je podržan od strane Fondacija za otvoreno društvo, Srbija.